Medové kuře Sriracha




















1/4 šálku medu
2 lžičky omáčky Sriracha
5 stroužků drceného česneku (nebo 1 a 1/4 lžíce mletého česneku)
2 lžíce rýžového vinného octa
1 a 1/2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
6 vykostěných kuřecích stehen
1 lžíce oleje
sůl a pepř
šalotka
sezamová semínka
limetka


V mělké misce důkladně smíchejte med, omáčku Sriracha, česnek, rýžový vinný ocet, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. 4 lžíce této směsi si odložte bokem.

Do omáčky vložte kousky kuřete a nechejte marinovat po dobu dvou hodin v lednici, v zakryté nádobě.
Rozehřejte pánvici s trochou oleje na střední teplotu. Kuře opečte po obou stranách i se zbytky omáčky, která zůstala v marinovací nádobě. Maso má být uvnitř zcela upečené. Povrch by měl být křehký a zlatohnědý, místy až lehce načernalý. Vyjměte kousky kuřete z pánve a nechejte je asi 5 minut odpočívat.

Omáčku, kterou jste si odložili bokem, nalijte na pánev a za občasného míchání zahřejte na mírném ohni.

Kuře polijte omáčkou a ozdobte plátky šalotky, sezamovými semínky a kousky limetky. Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pampeliškový med pro vegany